5 buitenspelletjes voor in de zomer

gelblasters

In de zomer is het gelukkig weer warm genoeg om lekker naar buiten te kunnen gaan. Na alle wintermaanden kunnen je kinderen eindelijk weer buitenspelen. Dat betekent wel dat je weer nieuwe buitenspelletjes voor in de zomer moet verzinnen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Veel spelletjes hebben je kinderen natuurlijk al gedaan of vinden ze misschien niet zo leuk. Hier zijn in elk geval 5 leuke buitenspelletjes voor in de zomer.

gelblasters

Gel blasters

Huur eens een keer een aantal gelblasters om mee te spelen! Met deze geweren kunnen de kinderen veilig met elkaar spelen, zonder dat de kleren onder de troep zullen zitten of zij zich pijn zullen doen. Je schiet hierbij namelijk met balletjes van gel, waardoor het zo veilig is. De kinderen kunnen teams vormen of andere spelletjes ermee bedenken en dit houdt ze met gemak een hele middag zoet.

Watergevecht

Dit blijft natuurlijk altijd leuk en al helemaal wanneer het echt warm is in de zomer. Voor een watergevecht heb je niet veel nodig. Allereerst water natuurlijk en verder kun je zelf kiezen. Een paar waterpistolen zijn ontzettend leuk, maar water ballonnen natuurlijk ook. Met een watergevecht kunnen de kinderen niet alleen war afkoelen, maar kunnen ze ook nog eens hun energie kwijt.

Ringwerpen

Ringwerpen is een Oud-Hollands spelletje wat altijd leuk blijft om te doen voor de kinderen. Je kan hier een aantal pillonnen kopen met wat ringen, waarmee de kinderen kunnen proberen om de ringen om die pillonnen heen te gooien. Je kan overigens ook een paar hoepels met pittenzakjes gebruiken hiervoor, het principe blijft hetzelfde. Dit spel is voor de kinderen ook altijd spannend.

Waterbommen

Voor dit spel moet je wel ook zelf bereid zijn om flink nat te worden. Je vult hiervoor een emmer met waterballonnen, oftewel de waterbommen, en de kinderen gaan in een rij staan. Vervolgens wordt aan ieder kind een vraag gesteld of opdracht gegeven. Als ze dit goed doen, mogen ze een waterbom pakken en deze op jou (of een ander) op een paar meter afstand gooien. De kinderen vinden dit altijd geweldig!

Zaklopen

Hoewel dit spelletje heel eenvoudig is, blijft het toch nog steeds altijd leuk. Hiervoor heb je eigenlijk alleen maar een grote zak nodig en iets om de lijnen mee aan te geven. Voor de race moet je 2 lijnen trekken; 1 beginstreep en 1 eindstreep. Bij ‘start’ mogen de kinderen zo snel mogelijk naar de eindstreep springen. Ook perfect voor de kinderen om energie kwijt te kunnen!

Door Redactie

Gerelateerd bericht